Előfizetői tartalom

Készülj fel a kiszámíthatatlan évtizedre: protekcionizmus, terrorizmus, olajár-sokk

Portfolio
Az Economist Intelligence Unit frissen közzétett tanulmányában a következő évtizedben várható potenciális kockázatokat és a kockázatkezelés szerepének változását vizsgálta 600 vállalatvezető megkérdezésével. A tanulmány megállapítása szerint 2008-ban a világ mind politikai, mind pedig gazdasági szempontból kiszámíthatatlanabb, mint valaha, ezért a következő tíz év folyamatait is még nehezebb megjósolni. Erre tett kísérletet az EIU a vállalati felsővezetők megkérdezésével, melynek során különböző iparágban tevékenykedő, eltérő méretekkel rendelkező cégek vezetőit kérték meg 2007 őszén arra, hogy 46 kockázati tényező tükrében "jósoljanak" a következő évtizedre.

Általánosságban azt kijelenthetjük, hogy a vállalatvezetők többsége optimista a saját, iparági, illetve régiós fejlődést illetően, ezzel szemben csupán a megkérdezettek 10%-a bizonytalan a 10 éves horizonton. A választ adók több mint felének véleménye szerint a fejlődő piacok stabil növekedése a következő tíz évben is kitart. Ezzel ellentétben borúlátásra ad okot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés