Előfizetői tartalom

Ez még mindig több a soknál! - adócsalás Magyarországon

Portfolio
A magyarországi adóelkerülés - hívhatjuk azt legális adótervezésnek vagy illegális adócsalásnak - nemzetközi összehasonlításban is rendkívüli méreteket ölt. Az adóelkerülés kiugróan magas szintjéhez hasonlóan meglepő adatokra bukkanunk az okok vizsgálatakor Krekó Judit és P. Kiss Gábor által 2008-ban készített tanulmányban. Az alábbiakban a cikk fontosabb kijelentéseit ismertetjük, mely a szerzőpáros által írt 2007-es tanulmány folytatásának és frissítésének is tekinthető.

Az elmúlt 2 évben számos változás történt az adóztatás területén, melyek egyértelmű hatással voltak a magyarországi adóelkerülés folyamataira is: 2006-2007-ben az intézedéseknek köszönhetően az adóelkerülők és adófizetők közötti transzfer (a becsült adókiesés) a GDP 6.7%-ára csökkent a 2005-2006-os 7.9%-ról. A tanulmányban a szerzők az áfaelkerülésre és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés