Előfizetői tartalom

A subprime-sztori és magyar bankrendszeri hatásai - az MNB szakértői válaszolnak

Portfolio
A napokban jelent meg a Magyar Nemzeti Bank MNB Szemle című kiadványa, amelynek egyik cikkében Nagy Márton és Szabó E. Viktor az amerikai másodrendű jelzáloghitel-piaci válságról és annak a magyar bankrendszerre gyakorolt hatásairól ír. A két szerző bemutatja, hogy az elmúlt éveket jellemző magas kockázati étvágy mellett a bankok értékpapírosítási tevékenysége következtében jelentős mennyiségű és alulárazott kockázat terült szét a világban. A mai napon az MNB két szakértője válaszol a Portfolio.hu fórumában a témával kapcsolatban feltett kérdésekre. Kérdezzen Ön is!

MNB Fórum Az amerikai jelzáloghitel-piacról tavaly kiindult turbulencia a kockázatok átárazását eredményezte, ami jelentős veszteségeket okozott a pénzügyi rendszernek, és átmenetileg működésképtelenné tett egyes részpiacokat. Amerikai és európai bankok a közvetlen veszteségeken túl a forrásköltségek drágulásával és a források szűkülésével is szembesültek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés