Előfizetői tartalom

A franciák nem merik bevállalni a nyugdíjkorhatár emelését

Portfolio
A francia kormány nem meri vállalni a nyugdíjkorhatár emelésének következményeit, melyet a Medef munkaadói szervezet javasolt - adta hírül a Világgazdaság. A szervezet javaslatai között szerepelt a járulékfizetési kötelezettség 41 évre, a nyugdíjkorhatár 62 évre történő felemelése. A francia kabinet ezen döntése éppen ellentétes Németország törekvéseivel.

Németországban arról folyik a vita, hogy a jelenleg fennálló 65 éves nyugdíjkorhatárt 67, vagy 70 évre tolják-e ki, ennek kivitelezése 2012-től 2029-ig fokozatosan valósulna meg. A francia kormányzat azután hátrált meg, miután az érdekképviseleti szervezetek május 22-re tiltakozást szerveztek. Pedig a nyugdíjreform társadalmi elutasítása nem kiugróan magas a Le Figaro információi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés