Előfizetői tartalom

Várt felett a chicagoi BMI is! (2.)

Portfolio
Áprilisban 48.2 pontról 48.3 pontra emelkedett a chicagoi beszerzési menedzser index értéke és ezzel a mutató ismét közelebb került a zsugorodás/bővülés határát jelentő 50 ponthoz. A piac 47.5 pont körüli értéket várt.A javulást alapvetően a készletállomány és a késedelmes szállítások alakulásával kapcsolatos alindex emelkedése indokolhatta.

A feldolgozóipari indikátor márciusban tapasztalt jelentős emelkedését áprilisban csupán 0.1 pontos javulás követett, ami az alindexek alakulásában is megmutatkozott. A bontásból kiderül, hogy az előző hónappal ellentétben négy mutató is csökkenést jelzett. Legnagyobb mértékben, közel 10 ponttal a foglalkoztatottsági alindex esett.Az inflációs környezetre indikációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés