Előfizetői tartalom

Simor: A jegybank nem tud várni

Portfolio
A monetáris tanács világképe az elmúlt egy hónapban nem változott - mondta Simor András jegybankelnök a 25 bázispontos kamatemelés indoklásaként, sorba véve az infláció kapcsán fontos, elmúlt egy hónapban beérkező adatokat. A márciusi infláció a várakozásoknak megfelelő volt, a béralkalmazkodás viszont (az adatok bizonytalansága mellett is) az elképzeléseinkhez képest lassabb lehet - mondta Simor. Amennyiben az inflációs cél megkívánja, a jegybank a jövőben is megteszi a szükséges lépéseket, mondta a jegybankelnök, utalva a további kamatemelés lehetőségére.

Nem tudunk sokat várni - mondta Simor András arra kérdésre, hogy miért nem várt a monetáris tanács egy hónapot a kamatemeléssel, amikor már az inflációs jelentés is a tagok kezében lesz. Lehet azon vitatkozni, hogy az elmúlt egy hónapban az infláció szempontjából összességében semleges, vagy enyhén rossz adatok érkeztek, de az tény, hogy a legutóbbi inflációs előrejelzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés