Előfizetői tartalom

Elérkezett a recesszió? - Sötét felhők a Fed felett

Portfolio
Az előttünk álló rövid héten minden bizonnyal az amerikai makrogazdasági jelentésekre irányul majd a befektetők figyelme. A hét legfontosabb eseménye a Fed szerda esti kamatdöntése lehet, magyar vonatkozásban pedig a mai nap ígérkezik a legsűrűbbnek, a monetáris tanács kamatdöntésének délutáni bejelentésével és a legfrissebb munkanélküliségi statisztika megjelenésével. A piac megosztott a kamat-meghatározó ülés kimenetelével kapcsolatban, a tartás illetve a 25 bázispontos kamatemelés lehetősége is szóban forog.

Hazai szempontból a hét leglényegesebb makrogazdasági fejleménye a monetáris tanács mai kamatdöntésének bejelentése. A testület 2005 márciusa előtti szintre emelheti irányadó kamatát - legalábbis amennyiben a Portfolio.hu által megkérdezett piaci szereplők várakozásai megvalósulnak. A többség 25 bázispontos kamatemelésre számít, és érzékelhetően emelkedik az év végi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés