Előfizetői tartalom

Bizottság: Magyarországnak még sok a dolga - bezzeg Szlovákiának...

Portfolio
A pénzpiaci turbulencia, az amerikai gazdaság gyengélkedése és az árutőzsdei termékek drágulása idén és 2009-ben is a vártnál erőteljesebb növekedéslassuláshoz vezethet az eurozónában -áll az Európai Bizottság legfrissebb jelentésében. Az előrejelzésből az is kiderül, hogy az inflációs ráta magasabb lesz az Európai Központi Bank által meghatározott két százalékos célértéknél, Szlovákia pedig teljesítheti az inflációs kritériumot.

A Bizottság 2008-ban jelentős növekedéslassulásra számít, a tavalyi 2.6 százalék után idén csupán 1.7 százalékos lehet az eurozóna növekedési rátája. Az előrejelzés szerint 2009-ben sem várható élénkülés, sőt jövőre a növekedési ütem 1.5 százalékra lassulhat. (Az idei évre vonatkozóan februárban még 1.8, novemberben pedig 2.2 százalékos növekedési rátára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés