Előfizetői tartalom

Közel egyéves mélyponton az eurozóna pénzkínálata (2.)

Portfolio
Márciusban tovább csökkent az M3-as pénzmennyiség éves növekedési üteme az eurozónában, a februári 11.3 százalékos érték után 10.3 százalékos bővülésről tettek jelentést. Ez inflációs szempontból enyhe pozitív meglepetést okozott a piacok számára, mivel az elemzők kicsivel magasabb, 10.8 százalékos növekedési rátára számítottak.

Az Európai Központi Bank a pénzmennyiség növekedési ütemét illetően 4.5 százalékos célértéket határozott meg, ami az éves növekedési ütem három hónapos mozgóátlagára vonatkozik. Márciusban a mutató 11.1 százalékon állt, ami a pénzmennyiség éves növekedési üteménél gyorsabb bővülést jelez.A márciusi adatok továbbra is arra utalnak, hogy a jelzálogpiaci válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés