Előfizetői tartalom

Eldőlt: 2011-ig várni kell a szabad munkavállalással Németországban

Portfolio
Sajtójelentések szerint a német kormánykoalíció pártjai megállapodtak abban, és Észak-Rajna Vesztfália munkaügyi minisztere is jelezte, hogy Németország 2011-ig nem szabadítja fel munkaerőpiacát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott új tagállamok számára. Ez azt jelenti, hogy Németország él a lehetséges legkésőbbi piacnyitás lehetőségével.

Németország más régi uniós tagállamokkal együtt 2004-ben azt a lehetőséget kapta, hogy 2+3+2 évig korlátozhatja munkaerőpiacát az új tagállamok előtt. Ez azt jelenti, hogy a 7 éves időszak alatt kétszer megvizsgálja az adott ország, hogy indokoltnak tartja-e a korlátozás fenntartását, és ha igen, akkor azt meghosszabbíthatja. A német szakszervezetek, vállalati vezetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés