Előfizetői tartalom

Tartósan magasabb kamatpályára kell számítani Magyarországon

Portfolio
Az elemzők többsége szerint hétfőn újra kamatot emel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és ezt idén még egy ilyen lépés követheti, így nem az egy hónapja gondolt 8.00%-on, hanem 8.50%-on tetőzhet a magyar kamatemelési hullám - derül ki a Reuters áprilisi körkérdéséből. A múlt havi kamatemelés az elemzők szerint még nem volt elegendő ahhoz, hogy elérhető legyen a jegybanki inflációs cél 2009-ben. A szakemberek jóval alacsonyabb gazdasági növekedést és magasabb államháztartási hiányt prognosztizálnak jövőre, mint a kormány friss konvergenciajelentése.

A hírügynökség által készített felmérés - összhangban a Portfolio.hu tegnap közzétett konszenzusával - azt jelzi, hogy jövő hétfőn tovább emeli (25 bázisponttal 8.25%-ra) irányadó rátáját az MNB. Ezt a körkérdésben szereplő 25 elemző közül 14 mondta, míg két elemző szerint inkább fél százalékpontos emelésre lehet számítani, kilenc elemző szerint pedig hétfőn...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés