Előfizetői tartalom

Mélyponton a német üzleti bizalom

Portfolio
Kisebb meglepetést okozott a piacok számára a kiemelten figyelt német Ifo konjunktúra-index áprilisi, várt feletti csökkenése. A mintegy 7000 vállalat megkérdezésével végzett felmérés szerint a mutató 104.8 pontról 102.4 pontra csökkent, ami több mint két és féléves mélypontnak számít. A kilátások és jelenlegi helyzet megítélése egyaránt romlott Németországban.

A német üzleti bizalom erőteljes gyengülését azt indokolhatja, hogy a jelenlegi és a jövőbeli kilátások megítélésre vonatkozó alindex is jelentősen elmaradt a várttól. A jelenlegi helyzet megítélését jelző mutató értéke 111.5 pontról 108.4 pontra, míg a következő hat hónap kilátásainak megítélésére vonatkozó alindex 98.4 pontról 96.8 pontra csökkent.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés