Előfizetői tartalom

Drasztikus zuhanás az amerikai újlakás piacon (3.)

Portfolio
Márciusban a vártnál jóval erőteljesebb zuhanást jelzett az új lakások értékesítési volumene az Egyesült Államokban. Az évesített tényadat 526 ezer egység lett, a várt 585 ezer körülivel szemben és tovább rontja a képet az is, hogy a korábban közzétett februári 590 ezres adatot 575 ezerre módosította a Kereskedelmi Minisztérium. Márciusban 8.5 százalékkal csökkent az új lakások értékesítésének volumene az Egyesült Államokban, ami 17 éves mélypontnak számít.

A márciusi adatok egyértelműen az ingatlanpiaci korrekció folytatódását jelzik, és a számokból úgy tűnik, hogy ennek mértéke jelentősen felgyorsult. Egy év alatt az újépítésű ingatlanok értékesítési volumene összesen 33.6 százalékkal zuhant. A kedden közzétett használtlakás értékesítési statisztikában is újabb csökkenésről tettek jelentést.Az újépítésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés