Előfizetői tartalom

Egy hajszál választotta el az olajárat a 120 dollártól - Ajjaj!

Portfolio
Soha nem látott magasságba, 119.9 dolláros szintre emelkedett tegnap a WTI májusi határidős árfolyama. A kontraktus tegnap futott ki, a júniusi határidőre 118 dollárba került egy hordó olaj. A fekete arany szárnyalását elsősorban a spekulatív vételeknek tudhatjuk be, illetve a dollár árfolyamának gyengülésének, bár a kínálati oldali nem várt kiesésekről érkező hírek, illetve az OPEC nyilatkozatai, miszerint nem emelnek kitermelésükön, nem járulnak hozzá a drágulás megfékezéséhez.

Az olajár 120 dollár közelébe száguldása elsősorban a spekulatív jellegű tőkének tudható be, bár az NYMEX április 15-ei adatai nem utalnak a spekulatív nettó long pozíciók jelentős növekedésére.Azok kvázi elfogadható szinten tartózkodtak az egy héttel ezelőtti adatok szerint, és egyébként az olajár akkor már 113 dolláron tartózkodott. Ezért is lehetett talán még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés