Előfizetői tartalom

Éles véleménykülönbség Veres és Hamecz között (2.)

Portfolio
"Ha nem következik be a bevételeket csökkentő, vagy a kiadásokat növelő intézkedés", akkor tartható a konvergenciaprogramban lefektetett államháztartási deficitcsökkentési pálya 2009-re és 2010-re - hangsúlyozta a mai közpénzügyi konferencián tartott előadásában Veres János. A pénzügyminiszter úgy fogalmazott: "nem látok okot", ami miatt további, a deficit csökkentését célzó intézkedések bevezetésére lenne szükség.

Veres kijelentésével szöges ellentétben látja a kilátásokat Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Ő "lehetetlen esemény"-nek tartja a jelenlegi technikai szabályok alapján a tervezett deficitpálya tarthatóságát (2009-re 3.2%, 2010-re 2.7%-os GDP-arányos uniós szemléletű hiány a GDP arányában). Hamecz emlékeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés