Előfizetői tartalom

S&P: a hetedik legsérülékenyebb ország Magyarország (2.)

Portfolio
Dél-Afrika és Libanon kivételével valamennyi, pénzügyileg a leginkább sérülékenynek tartott ország a kelet-európai térségben található - mutat rá a Standard and Poor's ma közzétett tanulmányában. A nemzetközi hitelminősítő intézet 40 feltörekvő gazdaságot állított rangsorba a "likviditási sérülékenységi index" segítségével, amelynek ő dolgozta ki a módszertanát.

A vizsgálat során azt találták az elemzés készítői, hogy a globális hitelválsággal kapcsolatos veszélyre leginkább azon országok lehetnek sérülékenyek, amelyek erősen rá vannak szorulva külső adósságuk, illetve folyó fizetési mérleg deficitjük finanszírozása terén a külföldi tőkeáramlásokra. Az S&P likviditási sérülékenységi indexe alapján a legsérülékenyebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés