Előfizetői tartalom

Folytatódó zuhanás az építőiparban - hol az alagút vége? (korr.)

Portfolio
Bár idén februárban mérséklődött az építőipari kibocsátás éves szintű zuhanása, de még így is erősen a negatív tartományban mozog a volumenindex. A KSH által közzétett adatok szerint az év második hónapjában a kiigazítatlan adatok szerint 19%-kal maradt el az építőipari volumen az egy évvel ezelőttinél, míg januárban 27.4%-os volt a zuhanás mértéke. Az éves szintű volumenindex változás nagyban köszönhető annak, hogy havi alapon (januárról februárra) közel 6%-os volt a volumenemelkedés a kiigazított adatok szerint (cikkünk előző verziójában csökkenést írtunk). Ezen kedvező fejlemény mellett sem látszik azonban az alagút vége: a rendelésállományi adatok a fellendülés elhúzódását jelzik.

2008. februárjában kiigazítatlan adatok alapján 19%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 19.3%-kal maradt el az egy évvel korábbitól. A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése egyötödével esett vissza 2007. februárhoz viszonyítva. Az épületgépészeti szerelés termelése 27.2%-kal, a befejező építésé 10.1%-kal csökkent...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés