Előfizetői tartalom

Mi mondanak az elemzők a megugró bérkiáramlás kapcsán?

Portfolio
A ma reggel közzétett februári béradatok intenzív bérkiáramlás-gyorsulást jeleztek. Az adatokat torzították egyes eseti kifizetések (pl. 13. havi bérek a közszférában, bérek kifehéredése), de az ezen hatásoktól megtisztított adat is fokozódó bérinflációs veszély üzenetét hordozhatja magában. Emiatt elképzelhető még kamatemelés a Magyar Nemzeti Banktól. Az alábbiakban az adatokra érkezett elemzői reakciókból csak néhány gondolatot emelünk ki. A teljes kommentárokért kérjük kattintson a Portfolio.hu angol oldalára.

Kapcsolódó cikkünk2008.04.17 09:08 Nagy ugrás a bérekben februárban - nyakunkon az újabb MNB-kamatemelés? (2.) A versenyszféra rendszeres kereseteire vonatkozó éves index láttán összevonhatják néhányan a szemöldöküket a Magyar Nemzeti Bankban és érvként használhatják fel arra, hogy a márciusi 50 bázispontos kamatemelésnek legyen folytatása - kommentálta az adatokat Trippon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés