Előfizetői tartalom

A jegybank és az Öngondoskodás Alapítvány a pénzügyi oktatás támogatásáért

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Öngondoskodás Alapítvány pályázatot hirdet a középiskolai diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért (POP - Pénzügyi Oktatási Program). A pályázat célja a diákok pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a gazdaság és a pénz világával kapcsolatos ismeretek átadása. A két szervezet a győztes oktatási intézményeket pályázatonként egymillió forinttal támogatja - áll az MNB közleményében.

A tapasztalatok és a felmérések azt mutatják, hogy a magyar háztartások nem rendelkeznek megfelelő pénzügyi jártassággal: nem tudják megítélni saját kockázatviselő képességüket, illetve azt, hogy egyes pénzügyi szolgáltatások milyen előnyökkel és kockázatokkal járhatnak. Ezért kezdeményezték a témában érdekelt hatóságok és szervezetek, hogy a gazdasági-pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés