Előfizetői tartalom

Újabb zsúfolt délután vár ránk (USA-előzetes)

Portfolio
Ma délután is érdemes lesz az amerikai makrogazdasági adatokra figyelni, mivel inflációs és reálgazdasági szempontból is fontos adatok érkeznek, és piacmozgató hatásuk lehet. Fél háromkor a márciusi inflációs statisztikára és az amerikai ingatlanszektor felől érkező számokra figyelnek majd a befektetők. A megkezdett házépítések és kiadott építési engedélyek az első kormányzati statisztika márciusból. Negyed négykor az ipari termelés márciusi alakulásáról érkeznek adatok, késő este pedig a Fed aktuális hangulatjelentését (Beige Book) teszik közzé.

A várakozások szerint az ingatlanpiaci korrekció márciusban is folytatódott, az újonnan elindított építkezések és a kiadott építési engedélyek számának további csökkenése várható. üteme enyhén emelkedhet. Márciusban az újonnan megkezdett építkezek évesített mutatója az előrejelzések szerint 1.065 millióról 1.025 millióra zuhanhat - ami 17 éves mélypontot jelenthet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés