Előfizetői tartalom

Fizetnek, mint a katonatiszt - Nem mernek a minimumadónál kevesebbet fizetni a vállalkozások

Portfolio
Az első jelek arra utalnak, nagyon elrettentő volt a tavaly félévkor bevezetett, de igazából most debütált minimumadó. A 2007-es évről szóló adóbevallások alapján mondható, hogy a közel 385 ezres egyéni vállalkozói körből mindösszesen 2-3 ezren merték felvállalni azt az eredményt, jövedelmet, amely papíron kijött, és tagadták meg, hogy befizessék a minimális adót - számol be az Index.

Amelyik vállalkozó veszteséges volt, vagy kimutatása alapján költségei az utolsó fillérig elvitték a bevételeit, esetleg csak egy kis nyereséget, jövedelmet tud felmutatni a tavalyi második fél éves gazdálkodása alapján, az kétféleképpen dönthetett. Vagy vállalja azt, hogy ami a papíron áll, az a valóságnak megfelel, de ekkor könnyen meglátogathatja egy adóellenőr,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés