Előfizetői tartalom

Enyhén erősödő inflációs nyomás az USA-ban (3.)

Portfolio
A volatilis elemektől megtisztított fogyasztói magárindex a vártnak megfelelően 0.2 százalékos emelkedést jelzett márciusra, és a teljes árindex pedig 0.3 százalékra emelkedett. Éves szinten az infláció 4.0 százalékon stagnált, a maginfláció pedig 2.3 százalékról 2.4 százalékra emelkedett. Ezek az adatok az inflációs nyomás enyhe erősödését jelzik.

Az inflációs ráta emelkedése azzal indokolható, hogy az energia egy hónap alatt 1.9 százalékkal drágult, míg februárban 0.5 százalékos csökkenést mértek. A ruházati cikkek árai viszont 1.3 százalékkal zuhantak márciusban, ami havi alapon 1998 óta az eddigi legnagyobb árcsökkenésnek számít. Elemzők szerint ez arra utalhat, hogy a kiskereskedők csak az árcsökkentés útján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés