Előfizetői tartalom

Figyelmeztette Romániát az S&P

Portfolio
Miközben megerősítette eddigi hitelminősítését Románia esetében a Standard and Poor’s nemzetközi intézet, addig arra is határozottan felhívta a döntéshozók figyelmét tegnapi közleményében, hogy leminősítéssel néz szembe az ország a következő 12-18 hónap során. Az S&P illetékeseinek figyelmeztetése szerint ez akkor következhet be, ha nem javít az ország a költségvetési fegyelmen, illetve nem indulnak átfogó reformok a külső egyensúlyi problémák kezelése érdekében.

Az S&P jelenleg "BBB-" besoroláson tartja a román hosszú lejáratú devizaadósságot, amelynek kilátása negatív. Amennyiben az S&P a novemberi román parlament választások után nem tapasztal majd érdemi változásokat a kifogásolt területeken és leminősítené a román államadósságot, az egyúttal azt is jelentené, hogy kikerülne a befektetési kategóriából az újdonsült EU-tag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés