Előfizetői tartalom

Elfújta a szél a fellegeket az olajpiac egéről

Portfolio
Továbbra is a 110 dolláros szinten tartózkodik a WTI májusi határidős árfolyama annak ellenére, hogy az IEA pénteken ismét csökkentette 2008-as olaj keresletre vonatkozó várakozását. Az árfolyam támaszra lelhetett, miután egy napi 1.1 millió hordónyi olajat szállító, Amerikába tartó csővezetéken helyreállítási munkákat hajtanak végre egy sérülés következtében.

A Capline-t április 11-én zárták le, miután az egyik munkás rést fedezett fel a Mexikói Öbölből induló csővezetéken. Miután a napi 1.1 millió hordós mennyiség nem elhanyagolható, a készletek csökkenését is hozhatják az USA-ban, így az olajár tekintetében támaszt jelenthet az elkövetkező napokban. Mindennek súlyossága persze attól is függ, hogy hány napig húzódnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés