Előfizetői tartalom

Adókerülésre buzdították a volt APEH elnökhelyettest - mit lehet tenni így az adórendszerrel?

Portfolio
Az adórendszer átalakítása és a magyar gazdaság versenyképességének témájában is sor került panelbeszélgetésre a mai HBLF-ICEG pénzügyi csúcstalálkozón. A résztvevők az adószerkezet átalakításának szükségessége mellett azt a kérdést is feszegették, hogy az adófizetési morált, a társadalmi mentalitást is meg kell változtatni, enélkül nem lehetnek sikeresek az átalakítások sem. "Ez a mai magyar valóság"- kommentálta tegnapi, vele megesett történetét Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH volt elnökhelyettese, aki egy balatoni kerékpár-túra szervezése kapcsán egy idegenforgalmi iroda alkalmazottjától azt a javaslatot kapta, hogy ha készpénzben fizet üdülési csekk helyett, akkor az olcsóbb lenne (a csekk után az adót is felszámítanák díjtételként).

A közgondolkodásban az adóelkerülés "erény" jellegét bírálta hozzászólásában Fekete István, a Joint Venture Szövetség elnöke is, míg Békesi László volt pénzügyminiszter azt is hozzátette: a mentalitás változtatás mellett a jelenlegi adóstruktúra változtatása is elkerülhetetlen. Érzékeltette: idén a nominális GDP mintegy 28 ezer milliárd forint lesz, amiből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés