Előfizetői tartalom

A józanodás szakaszában vagyunk - hogyan legyünk hatékonyabbak? (Hamecz, Kovács, Szapáry)

Portfolio
A magyar gazdaságpolitika jelenleg a "fiskális alkoholizmus józanodási szakaszában van", amelyet az államháztartás tekintetében az jellemez, hogy míg bevételi oldalon megfelelünk az európai átlagnak, addig kiadási oldalon felfelé jócskán kilógunk - jelentette ki a mai HBLF-ICEG pénzügyi csúcstalálkozón Hamecz István. Az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója szerint a józanodás szakaszát, illetve a magyar gazdaság növekedését az adórendszerbeli átalakítások helyett a munkaerőpiac kínálati oldalának növelésével, a rugalmasság fokozásával lehetne gyorsítani.

Hamecz szavai szerint segélyek helyett a munkára ösztönzésnek kellene a fő célnak lennie, ami összhangban van Kovács Árpádnak, az Állami Számvevőszék elnökének megjegyzésével, miszerint a roma lakosság egy részének munka nélkül adunk tartós járandóságot és életforma lett a segély felvétele, illetve uzsorakamatra kihelyezése. Az OTP Alapkezelő vezetője kijelentette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés