Előfizetői tartalom

Nincs euro, de már konvergencia program se?

Portfolio
Úgy tűnik, hogy már nem csak az euró bevezetés céldátuma hiányzik, de már a konvergencia program sarkalatos elemei sem léteznek. Nincsenek meg a sikerhez szükséges megoldások szakmailag megalapozott alternatívái és nincsen meg a megvalósításhoz szükséges társadalmi bizalom és támogatás sem - véli Forman Balázs, az ICEG European Center tudományos munkatársa. Az alábbiakban a szerző cikkét teljes terjedelemben közöljük.

A magyar sajtó e hét eleji tudósításainak fókuszában Szlovákia 2009-es euró bevezetési lépései voltak. Szlovákia a pénzügyminiszterek és a jegybankelnökök hét végén tartott összejövetelén formailag is előterjesztette kérelmét, hogy 2009. január 1-jétől bevezethesse az eurót. Az erről szóló levelet az illetékes európai biztos, Joaquín Almunia és az Európai Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés