Előfizetői tartalom

Veres: nem lepődtünk meg, jóval szűkebb költségvetési mozgástér

Portfolio
Nem találtunk meglepő részeket a mai nyilvánosságra hozott OECD-jelentésben, mivel a magyar kormány is ugyanazon adatbázisból dolgozik, mint a nemzetközi szervezet - jelentette ki a mai pénzügyminisztériumi sajtótájékoztatón Veres János. A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy azért fontos a friss elemzés, mivel abban egy független szervezet "politikai determinációktól függetlenül" mond komplex véleményt a reformok eddigi eredményeiről és fejti álláspontját arról, hogy "Magyarországnak merre kell haladnia".

Arra az újságírói kérdésre, miszerint jelenleg mekkora költségvetési mozgásteret lát a kormány a 2009-es adóváltozásokkal kapcsolatban, Veres konkrét összeg említése nélkül csak annyit mondott, hogy "sokkal kevesebb annál, mint amit korábban mondtunk, ami összhangban van egyébként az OECD jelentésével is". A tárcavezető eredetileg 200-250 milliárd forintos mozgástérről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés