Előfizetői tartalom

Mire mehetünk a Gyurcsány-féle "bársonyos" reformokkal?

Portfolio
Ahhoz, hogy ne maradjon le tartósan a térség gyorsabban növekvő gazdaságai mögött Magyarország, nem elég a "bársonyos reformok" politikája a következő években, hanem az államháztartási hiánycsökkentés mellett szükség van mélyreható szerkezeti reformokra is - olvasható ki egy Magyarországról szóló, ma kiadott OECD-jelentésből. A terjedelmes anyag - amely még nem vehette figyelembe a kormányválságot és az emiatti belpolitikai kereteket - a stabilitás és a fenntartható gazdasági növekedés érdekében végrehajtott és végrehajtandó reformokat veszi sorra hazánk esetében. A részletes elemzés alapján az OECD főtitkár-helyettese a sajtóanyagban megállapítja: a közpénzügyek rendbe rakása mellett az adóreform és a csak vele együtt megfelelő eredményt hozó állami kiadáscsökkentés a legsürgetőbb feladat Magyarország számára.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szakértői a gazdasági növekedés ütemének gyorsítását, a versenyképesség fokozását segítő lépéseket sürgetnek azt követően, hogy az elmúlt 2-3 évben látványosan veszített növekedési lendületéből a magyar gazdaság. Meglátásuk szerint a növekedés felpörgetéséhez, a potenciális bővülési ütem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés