Előfizetői tartalom

Új egészségbiztosítási törvény jön az MSZP-től - sok még a kérdőjel

Portfolio
A szocialista frakció kedd esti ülésén arról született döntés, hogy a képviselőcsoport még április során új törvényjavaslatot készít el az egészségbiztosítási törvény átalakítására, amelyben az állami tulajdonban lévő 5-7 pénztárban nem kapna szerepet a magántőke. Az új javaslatot csak abban az esetben nyújtják be a parlamentnek, ha április végén az SZDSZ küldöttgyűlése meghozza a végső döntést és felbomlik a jelenlegi koalíció - számolt be az Index.

Az MSZP-frakció terve szerint az új javaslat elkészültével hatályon kívül helyezik a jelenlegi szabályozás magántőke bevonásáról szóló paragrafusait (amelyet az SZDSZ szorgalmazott), azonban addig is felfüggesztik a februárban elfogadott törvény ezen részeinek végrehajtását. A tervvel kapcsolatban két fontos kérdés is körvonalazódik: egyrészt kap-e támogatást az MSZP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés