Előfizetői tartalom

Oblath: az inflációs cél iránti elkötelezettség miatt volt a nagyobb kamatemelés

Portfolio
Azért emelte a várt 25 helyett 50 bázisponttal március végén az irányadó rátáját a Magyar Nemzeti Bank, mert ezzel kívánta deklarálni inflációs célja iránti elkötelezettségét - jelezte a Bloombergnek adott interjújában Oblath Gábor. A monetáris tanács tagja, aki a februári kamatdöntéskor a kamatláb szinten tartása mellett voksolt, azt is közölte, hogy minden testületi tag elkötelezett az inflációs cél iránt.

Azzal kapcsolatban, hogy Bánfi Tamás egy újságcikkben a 3%-os közép távú cél megemelésének témáját vetette fel, Oblath úgy fogalmazott, hogy Bánfi ugyanazt a célt másfajta értelmezésben közelíti meg.Kapcsolódó cikkünk2008.03.10 13:30Ez most nem jött jól - monetáris tanácstag a jegybank politikája ellen2008.03.10 09:11A jegybank elhatárolódik BánfitólOblath Gábor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés