Előfizetői tartalom

Kevésbé drasztikus Fed kamatvágás jöhet?

Portfolio
A Fed Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC) legutóbbi ülésén a növekedési kilátások jelentős romlása miatt döntött az 50 bázispontos kamatvágás mellett - derül ki a tegnap este közzétett jegyzőkönyvből. A FOMC tagjai szerint csupán monetáris eszközökkel nem oldhatók meg teljesen azok a lakás- és pénzpiaci problémák , amelyek a subprime válság következtében alakultak ki az Egyesült Államokban. A jegyzőkönyv megjelenését követően elemzők úgy nyilatkoztak, hogy a Fed soron következő ülésén a 25 bázispontos kamatvágásra látnak nagyobb esélyt.

A Fed idén eddig (11 hét alatt) összesen 2 százalékponttal csökkentette irányadó rátáját, ami az elmúlt két évtized legdrasztikusabb lazítási ciklusát jelentette. A Fed irányadó rátája jelenleg 2.25 százalékon áll, a bizottság tagjai legutóbb a felfelé mutató inflációs kockázatok miatt voksoltak a vártnál kisebb mértékű kamatvágás mellett. A FOMC előrejelzése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés