Előfizetői tartalom

Varga Mihály: adócsomag csak kiadáscsökkentéssel együtt lehetséges

Portfolio
A Fidesz retorikájára eddig nem jellemző gazdaságpolitikai tervet is tartalmazott Varga Mihály Index-nek adott mai interjúja. A Fidesz gazdasági kabinetje vezetőjének jelzései alapján újdonságnak számít az a momentum, hogy a célzott adó- és járulékcsökkentő csomagot csak kiadásmérsékléssel, pontosabban az állami kiadások befagyasztásával, plafonok bevezetésével együtt lehet megcsinálni. A kiadáslefaragás konkrét területeiről (mely fejezeteknél, mely jogcímeknél) nem mondott részleteket a Fidesz gazdasági kabinetjének vezetője. A szociális kiadások érintését azonban a legnagyobb ellenzéki párt illetékese sem zárta ki. A Fidesz vezető gazdaságpolitikusa szerint az elmúlt hetek állampapírpiaci hozamemelkedése miatt megnövekedtek az állam kamatterhei, és emiatt gyakorlatilag egyetlen forintnyi költségvetési mozgástér sincs a jövő évi adó- és járulékcsökkentő csomagra.

Hogyan tovább a kormányválságból? A Portfolio.hu múlt heti piaci felmérésének fő üzenetével indult az Index interjúja (előrehozott választásokat akar a piac).Kapcsolódó cikkünk2008.04.03 07:30 Előrehozott választásokat akar a piacA témával kapcsolatban Varga a következőket mondta: "Az előrehozott választásokkal kapcsolatban a Fidesz és az elemzők véleménye egyezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés