Előfizetői tartalom

Meglepően jó magyar makroadatok - mit mondanak az elemzők?

Portfolio
Munkanaptényezővel kiigazítva 9.8%-kal nőtt éves alapon az ipari termelés februárban, míg az export 149 millió euróval haladta meg az importot. Utóbbinak köszönhetően már többletbe fordult az elmúlt 12 hónap összesített külkereskedelmi mérleg egyenlege - tette közzé a váratlanul kedvező adatokat a KSH. Az alábbiakban az elemzői reakciókból csak néhány gondolatot emelünk ki. A kommentárok teljes terjedelmükben a Portfolio.hu angol oldalán olvashatók.

Kapcsolódó cikkünk2008.04.08 09:54Magára talált az ipar - csak múló fellángolás?2008.04.08 09:19Emberemlékezet óta nem volt ilyen: szufficites a külkereskedelmi mérleg! A kiigazítatlan adatok szerint 6.1%-ról több mint duplájára, 13.2%-ra ugrott februárban az ipari termelés éves növekedési üteme februárban. Bár ebben szerepe lehetett a tavalyi alacsony bázisnak és az eggyel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés