Előfizetői tartalom

Gyurcsány: elképzelhető a társasági adókulcs mérséklése és az eho eltörlése (2.)

Portfolio
Nem nyúl a szociális kiadásokhoz a kisebbségbe szoruló kormány annak érdekében, hogy adócsökkentést tudjon végrehajtani, a tehermérséklés kerete csak államháztartási többletbevételekkel párhuzamosan lehetséges - jelentette ki egy mai üzleti rendezvényen a Bloomberg beszámolója szerint Gyurcsány Ferenc. A kormányfő jelzése szerint a 4%-os vállalati különadó miatt 20%-ra növekedett társasági adókulcs mérséklése elképzelhető az adócsomag keretében, amennyiben erre a költségvetési mozgástér lehetőséget ad. Az Index beszámolója szerint azt is jelezte, hogy egy vagy két lépésben az 1950 forintos ehót is megszüntetnék, de azt, hogy utóbbira mikor kerülhet sor, nem említette a miniszterelnök.

Ez az eddigi legkonkrétabb nyilvános jelzés a miniszterelnöktől arra, hogy mire használná fel a költségvetési mozgásteret a kabinet. Ez egyúttal arra is utal, hogy engedhet a kormány az intenzív érdekképviseleti, vállalati lobbinak a 4%-os többletteher csökkentésével/eltörlésével kapcsolatban. Korábban mintegy 200-250 milliárd forintos, adó- és járulékcsökkentésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés