Előfizetői tartalom

Egyre rosszabbak a piac inflációs várakozásai

Portfolio
Márciusban folytatódhatott az infláció lassú apadása. A Portfolio.hu felmérése szerint a tavasz első hónapjára 6.8 százalékos fogyasztói árindexet vár a piac - a hivatalos adat pénteken jelenik meg. Eközben tovább emelkedett az év végére adott előrejelzések konszenzusa. Év végére immár 5 százalék körüli inflációra számítanak az elemzők, akik abban sem bíznak, hogy 2009 végére a jegybank elérheti a 3 százalékos inflációs célját.

A februári 6.9 százalékos infláció után márciusban 6.8 százalék lehetett az éves drágulás mértéke - ez a Portfolio.hu által megkérdezett 21 elemző prognózisának konszenzusa. Az előrejelzések zöme a 6.6-6.9 százalékos tartományban szóródik, meglehetősen egyenletesen. Ám 6.8 százalékos értéket épp nem sokan várnak, ezért a konszenzus (medián) nem túl stabil: 1-2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés