Előfizetői tartalom

Hihetőnek tűnik Gyurcsány újabb fogadkozása Londonban

Portfolio
Inkább az államháztartási hiány csökkenésének folyamata lassulhat le/állhat le a következő években, mint a deficit újbóli növekedése következne be - vetíti előre két nagy londoni elemzőház is a magyar belpolitikai fejlemények kapcsán kiadott friss anyagukban. Mind a Citigroup, mind a Goldman Sachs szakértője úgy látja, hogy a kisebbségi kormányzás korlátozhatja a kormányfőt a költekezésben, emiatt nagyobb eltérésre nem kell számítani a konvergenciaprogramhoz képest az államháztartási teljesítményben. A jelek szerint az elemzők is hasonlót gondolnak (nem valószínű nagy választási költekezés 2010-re készülve), mint amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök múlt pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján hangsúlyozott. A két elemző egyetért abban, hogy a kisebbségi kormányzás mellett érdemi reformokra már nem kell számítani a következő két évben. Valószínűtlennek gondolják, hogy előre hozott választásokra kerülne sor, mert az sem az MSZP, de különösképpen nem az SZDSZ érdeke népszerűségi okok miatt.

Kapcsolódó cikkünk2008.04.04 12:19 Gyurcsány: A lemondásom akkor jön szóba, ha... (4.)2008.04.02 10:36 Kormányválság és büdzsékilátások: aggódjunk-e? Citigroup: 2 évig reformok és nagyobb "büdzséelcsúszás" nélkül, növekedési veszteséggel. Nehéz helyzetbe jutott mostanra a kormány, mivel az alacsony népszerűségi mutatók lazuló fiskális politika felé mutatnának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés