Előfizetői tartalom

Esni fog az olajár a héten?

Portfolio
Kismértékben, 0.2%-kal került feljebb a WTI májusi határidős árfolyama az eddigi kereskedésben, így a múlt hét szerdai amerikai olakészlet adatokat követően az olajár ismét felfele vette az irányt a 100 dolláros támaszszintről. Az emelkedést segítette, hogy a dollár árfolyamának korábbi euróval szembeni erősödése az 1.55-ös szint felett megtorpant.

Az OPEC illetékese szerint a kartell nem tart rendkívüli ülést a hivatalos szeptemberi időpont előtt, hiszen az olajpiacon a kínálati oldal megfelel a kereslet kielégítésének. Az olajár elmúlt időszaki emelkedésében a dollár gyengülése mellett a szűkös finomítói kapacitások, illetve a politikai feszültségek játszották a főszerepet. A világ olajkitermelésének hozzávetőlegesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés