Előfizetői tartalom

Nyakunkon a recesszió?

Portfolio
A Capital Economics nevű nagy makrogazdaság elemző cég szerint a mai 80 ezres csökkenésről tanúskodó nem mezőgazdasági munkaerőpiaci adat megerősíti, hogy itt a nyakunkon a recesszió, ugyanis ezzel a munkaerőpiac már harmadik hónapja csökken, márpedig ilyen mértékű és tartamú csökkenés eddig még csak recesszióban (vagy közvetlenül utána) fordult elő - írja a Concorde.

Még aggasztóbb, hogy a magánszféra jelenlegi 100 ezres munkahelyszám csökkenése korábban mindig ennek drasztikus fokozódásához vezetett, így a munkahelyek megszűnésének tempója könnyen duplázódhat rövid távon. Röviden a munkaerőpiaci helyzet már most is rossz, azonban - ha a történelem megbízható iránymutatóként funkcionál majd - sokkal rosszabb lesz a következő hónapokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés