Előfizetői tartalom

Júliusban kiderül, hogyan lesz eurónk

Portfolio
Június végére készíti el a magyarországi euróbevezetési terv első változatát a gyakorlati tennivalókkal foglalkozó, tavaly megalakult bizottság - írja az Index. Bár azt még nem tudni, mikor vezethetjük be az eurót - és még azt sem, euro vagy euró lesz-e a magyar neve -, a gyakorlati felkészülést meg kell kezdeni. Számlázási rendszereket, bankszámlák millióit, pénztárgépek százezreit kell átállítani, a több ezer bankautomatának egyik napról a másikra kell euróra váltani a forintról.

Az eurócsatlakozás legkritikusabb pontja az egész társadalmat érintő készpénzcsere lesz - mondta Ferenczi Barnabás, az MNB emissziós szolgáltatásokért felelős vezetője a Magyar Közgazdasági Társaság mai konferenciáján az Index beszámolója szerint. A jegybanki szakember szerint az átállás a várható komoly kihívás ellenére is nagyon fontos, és nem azért, mert a csatlakozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés