Előfizetői tartalom

El tudja-e kerülni az MSZP az őszi népszavazást?

Portfolio
A hét eleji koalíciós szakítást követő első nagyobb erőpróba az MSZP kvázi kisebbségi kormányzása tekintetében az egészségbiztosítási törvény módosítása lesz (többek között a magántőke kizárásáról), amellyel el tudná kerülni az MSZP az őszi, újabb kormányellenes népszavazást. Az SZDSZ már jelezte, hogy nem támogatja az MSZP elképzelését, miszerint teljesen kihagynák a regionális alapon szerveződő pénztárakból a magántőkét, míg a Fidesz és a KDNP a törvény visszavonását tartaná csak elfogadhatónak. Így a törvény feles többségű megváltoztatásához, így a népszavazás elkerüléséhez az MSZP-nek vagy az SZDSZ szavazástól távol maradása kell, vagy az MDF támogató szavazatai szükségesek - foglalja össze a helyzetet a Népszabadság.

Ha az SZDSZ nemmel szavaz, mindenképpen szükség lesz néhány MDF-es képviselő voksára. A lap információi szerint az MSZP-vezetők körében erősödik az az álláspont, hogy miután a módosítás utáni csomag nagyban hasonlítani fog az MDF javaslatára, megpróbálják meggyőzni igazukról a konzervatívokat. A Népszabadság tudni véli, hogy a háttérben már folynak megbeszélések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés