Előfizetői tartalom

Romlottak a nagyvállalati kör üzleti várakozásai az első negyedévben

Portfolio
Az év első negyedében a magyarországi nagyvállalatok rövid távú üzleti várakozásait összességében enyhe bizalomvesztés jellemezte - derül ki az Ecostat felméréséből. A kutatóintézet által a nagyvállalati körben (TOP-100) mért konjunktúra-index márciusi értéke 89.5 százalék lett, ami bár jóval alacsonyabb a februári 95.4 százaléknál, de magasabb a januári 86.6 százaléknál.

A nagyvállalatok teljesítményük bővítésére vonatkozó rövid távú előrejelzését év eleje óta enyhe optimizmus jellemzi. Az elmúlt három hónapban a nagyvállalatok termelésének, forgalmának változásáról szóló értékelés szerint a cégek 30 százalékánál növekedés, 44 százalékuknál az előző negyedévivel azonos szint fenntartása volt a jellemző. A termelés visszaesésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés