Előfizetői tartalom

Negatívra változtatta a török hitelbesorolás kilátását az S&P

Portfolio
Az eddigi stabilról negatívra változtatta mai közleményében a török hosszú lejáratú deviza államadósság besorolását a Standard and Poors’s, miközben magát a "BB-" besorolást (illetve a lírára vonatkozó "BB" minősítést) változatlanul hagyta. A nemzetközi hitelminősítő intézet a romló globális pénz- és tőkepiaci kondíciók miatt fokozódó török külső finanszírozási nehézségekkel, a romló török makrogazdasági kilátásokkal, valamint a felerősödött belpolitikai feszültséggel indokolta lépését.

Az S&P meglepő lépése egyébként éppen akkor jött, amikor a vártnál (0.7%) magasabb, havi szinten 1.0%-os inflációról jelent meg adat márciusra vonatkozóan Törökországban. A líra határozottan negatívan reagált a kilátásrontási lépésre: a dollárral szembeni jegyzések 1.29-ről 1.31-ig ugrottak, ami már nincs messze a napokban felállított féléves mélyponttól (1.35).Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés