Előfizetői tartalom

Alaptalan az EU Bizottság kritikája a magyar K+F adókedvezményről (2.)

Portfolio
Az Európai Bizottság mai keltezésű közleményében hivatalosan felszólította Magyarországot, hogy módosítsa adózási jogszabályait, amelyek csak azokat az adófizetőket részesítik adókedvezményben, akik magyarországi helyszínen végeznek kutatás-fejlesztési tevékenységet. Az Európai Bizottság által ma kifogásolt jogszabályi részt már a 2008. január 1-től hatályos törvényben korrigálta a parlament, azaz az Európai Unió területén belül a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmény már"nem függ a tevékenység helyszínétől" - hangsúlyozta a Portfolio.hu-nak Kőszegi Márk, a Pénzügyminisztérium sajtófőnök-helyettese. Ennek értelmében az Európai Bizottság alábbi, ma kiadott kritikája lényegében alapját vesztette.

A bizottsági közlemény emlékeztetője szerint a magyar rendelkezések összeegyeztethetetlenek az EK-Szerződés 49. cikke és az EGT-megállapodás 36. cikke által biztosított szolgáltatásnyújtási szabadsággal. Ez a felszólítás indokolással ellátott vélemény formájában (az EK-Szerződés 226. cikkében előírt jogsértési eljárás második lépéseként) valósul meg. Ha a Bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés