Előfizetői tartalom

Töretlen az eladósodási kedv

Portfolio
Töretlen a háztartások eladósodási kedve, igaz, lassan a megtakarításaikat is növelik. A fő nyertes a befektetési jegy. Eközben az államháztartás finanszírozási igénye csökkent, aminek hatására külső egyensúlyi pozíciónk mérsékelt ütemben javul. Ebben segít az is, hogy tavaly már több mint 1.2 milliárd euro értékű uniós támogatás érkezett az országba.

A napokban megjelent külső egyensúlyi adatokból a korábbi folyamatok folytatódása olvasható ki, ezeket az áttekinthetőség kedvéért szektorokra bontva értékeljük. Államháztartás: 2007 utolsó negyedévében folytatódott az államháztartási egyensúly javulása. Az utolsó négy negyedévben a finanszírozási igény a GDP 5.5 százaléka volt, ez (a kisebb módszertani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés