Előfizetői tartalom

Merre tovább a kormányválságból? (Erste, Raiffeisen)

Portfolio
Nagyon valószínűtlen, hogy előrehozott választásokra kerülne sor Magyarországon, de az, hogy a mostani politikai helyzet hogyan rendeződik, még kérdéses a számos felmerülő forgatókönyv miatt - fogalmazza meg álláspontját Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője. Meglátása szerint gyakorlatilag ugyanazt eredményezi (a reformok elmaradását), ha kisebbségi kormányzást, vagy az eddigi koalíció fennmaradását hozzák a tárgyalások.

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője szerint a kisebbségi kormány a legvalószínűbb, míg az előrehozott választás legkevésbé valószínű kimenetel. Õ nem számít arra, hogy nagy választási költekezés alakulna ki a politikai változások miatt, de arra sem, hogy jelentősen tovább mérséklődne az államháztartási hiány. Az elemzői vélemények bővebb terjedelemben a Portfolio.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés