Előfizetői tartalom

Jelentősen nőttek a nyersolajkészletek (2.)

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai Energia Információs Hivatal a múlt heti olajkészletek alakulását, mely szerint a nyersolajkészletek 7.4 millió hordóval emelkedtek, a benzinkészletek 4.5 millió hordóval estek, a finomított termék készletek 1.6 millió hordóval csökkentek. A finomítói kapacitáskihasználtság 82.4%-os volt. A WTI májusi határidős árfolyama 1 dollár körüli mértékben a 100 dolláros szint alá is benézett az adatok hatására, azonban onnan a vételi erőnek (vagy short zárásoknak) köszönhetően nagymértékű emelkedés következett.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők a nyersolajkészletek 2.3 millió hordós emelkedését, a benzinkészletek 2.75, a finomított termék készletek 1.6 millió hordós csökkenését prognosztizálták, míg a finomítói kapacitás kihasználtságban 0.5 százalékpontos emelkedést valószínűsítettek 82.7%-ra.A nyersolajkészletek jelenleg az öt éves átlagos szintet 3%-kal múlják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés