Előfizetői tartalom

Két és féléves mélyponton az eurozóna feldolgozóipari aktivitása (2.)

Portfolio
Az előzetesen közzétett értékkel megegyező ütemű csökkenést jelzett az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexe márciusban, 52.3 pontról 52 pontra csökkent a mutató - ami 2005 augusztusa óta a leggyengébb értéknek számít. Ezzel folytatódott az index december óta tartó zuhanása, bár továbbra is a bővülés és a zsugorodás határvonalát jelentő 50 pont felett van - ami a gazdasági aktivitás mérsékelt élénkülését jelzi.

A részadatok közül kiemelendő, hogy az eurozóna legnagyobb tagállamai közül Németországban héthónapos csúcsra emelkedett a mutató, míg a spanyoloknál 2001 decembere óta most mérték a legalacsonyabb értéket. Az eurozóna beszerzési menedzser indikátorán belül a foglalkoztatottság emelkedett, a kibocsátás és az export pedig csökkenést jelzett. A foglalkoztatási alindex...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés