Előfizetői tartalom

Ma kamatdöntés - mire számíthatunk még?

Portfolio
Ezen a héten mind a fejlett piacokon mind hazánkban kiemelten fontos gazdasági adatok látnak napvilágot. Magyar vonatkozásban a mai nap ígérkezik a legsűrűbbnek, a monetáris tanács kamatdöntésének délutáni bejelentésével és a fizetési mérleg közzétételével. A piac megosztott a kamat-meghatározó ülés kimenetelével kapcsolatban, a 25 illetve az 50 bázispontos kamatemelés lehetősége is szóban forog.

Hazai szempontból a hét leglényegesebb makrogazdasági fejleménye a monetáris tanács mai kamatdöntésének bejelentése. Az elemzők többsége szerint negyed százalékpontos kamatemeléssel megindítja szigorító ciklusát a jegybank, közeledve a piacon kialakult magasabb hozamokhoz. A Portfolio.hu felméréséből az is kiderül, hogy a szakértők egyre magasabb év végi kamatszintet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés