Előfizetői tartalom

Inflációs rekord az eurozónában

Portfolio
Márciusban minden eddiginél magasabb szintre emelkedett az eurozóna harmonizált éves inflációja, az Eurostat első becslése 3.5 százalékos drágulási ütemet jelez, ami 1.5 százalékponttal haladja meg az Európai Központi Bank (EKB) középtávú célkitűzését,. Ez egyre valószínűtlenebbé teszi azt, hogy az EKB rövidtávon a kamatcsökkentés mellett döntene.

Az eurozóna márciusi fogyasztói árindex statisztikája meglepetést okozott, mivel a piac 3.3 százalékos értékre számított. Ez erősíti azokat a várakozásokat, melyek szerint az Európai Központi Bank jövő csütörtöki kamat-meghatározó ülésén az irányadó ráta tartásáról dönt. Az elemzői konszenzus szerint továbbra is 4 százalékos szinten maradhat az EKB irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés